В днешно време, много
хора, особено възрастните, страдат от ставни болки, които създават пречки в начина им на живот. В много от случаите, това може да доведе до някои сериозни усложнения като хронично възпаление и други.
Освен това, болката може да бъде причинена от контузия, или от някое от следните заболявания:
Apтрит
Подагра
Автоимунно
заболяване
Рак на костите
Липса на витамин D
Недостиг на калций
Левкемия
С цел да се облекчат костните и ставни болки,
от решаващо значение е да
се осигури смазване на ставите, укрепване на костите, и намаление на възпалението.
За щастие, има лек
за това. Той елиминира нуждата от многократно увреждане
на организма с химия и лекарствени средства, които „помагат“ само в един кратък период от време.
Ето рецептата за облекчаване на костите и ставите
Съставки за 3 порции:
6 моркови
2 cm пресен корен от
джинджифил
1 cm прясна куркума (корен)
½ чаена лъжичка черен
пипер
Инструкции:
Този природен лек се приготвя лесно в домашни
условия. Всичко, което трябва да
направите е да настържете куркумата
и корена
от джинджифил. След това сложете настъргания джинджифил и куркумата заедно с другите съставки в блендер
(пасатор) и пасирайте, докато сместа стане хомогенна и гладка. Вашата
напитка вече е готов за консумация.
Вземайте от това
лекарство 3 пъти
на ден, по
50-60 мл , преди закуска, обяд и
вечеря. За
по-добър ефект продължете приема 2-3 месеца, след което починете около месец. Имайте предвид, че ако сместа е гъста, можете да я разредете с малко вода.
Как действа
напитката?
Всички съставки в този
природен лек предлагат големи лекарствени и лечебни свойства.
Противовъзпалителните и антиоксидантни свойства на джинджифила, бързо намаляват болката и възпалението.
Докато изобилието
от
полезни вещества в морковите
подобряват здравето на костите и
ставите.
Освен това, морковите са пълни с
калций, магнезий и фосфор, които укрепват костите ви, а елемента куркумин притежава мощни
антиоксиданти и противовъзпалителни
свойства. Той има способността да намалява на възпалението, чрез контролиране на активността на различни протеини
и ензими на имунната система.
И накрая, но не на
последно място, изобилието от
витамин К, съдържащ се в черния
пипер, повишава усвояването на
калция, който е изключително важен минерал за поддържането
на оптимално здраве на костите и ставите. В допълнение, витамин С и К в черния пипер облекчават възпалението, благодарение на мощните си противовъзпалителни свойства.