Природолечение: лечение с билки и натурални средства


Защо все по-често поглеждаме към старите билкови народни рецепти?


През последните няколко десетилетия официалната медицина започва да отделя повече внимание на природолечението.
Все повече лекари предупреждават за пристрастяване към лекарствата и колко опасни могат да бъдат те.
Средства за спадане на кръвното налягане например, които се взимат по-продължително време, предизвикват у жените образуването на рак на гърдата. В България съществува огромно разнообразие на растителни видове, които са около 3600 на брой.
Особено полезна е употребата на билките и препаратите, получени от тях, при хронични заболявания, които изискват продължителното им прилагане.

Забележка*
И все пак  билките трябва да се използват много внимателно.
Предварително се осведомете за лечебните способности на дадена билка, продължителността и начина на употреба, има ли противопоказания.

Упражнения за укрепване на нервната система

За укрепване на нервната система правете следните упражнения:

-облегнете се на едно дърво(дъб, бор бук) и мислете за влиянията, за енергиите, които идват от него; така ще възприемете магнетизма на дървото, който ще укрепи нервната ви система;

-когато житото започва да зрее, обиколете нивата и така ще се свържете с живота на житото; ще приемете известно количество енергия в себе си;

-сутрин рано, един час преди изгрев слънце, тръгнете на път, така, че слънчевите лъчи да падат върху гърба ви; тогава те въздействат на гръбначния стълб и от там действат на симпатичната система и централната нервна система и ги хармонизират.


източник: в. Доктор