Природолечение: лечение с билки и натурални средства


Защо все по-често поглеждаме към старите билкови народни рецепти?


През последните няколко десетилетия официалната медицина започва да отделя повече внимание на природолечението.
Все повече лекари предупреждават за пристрастяване към лекарствата и колко опасни могат да бъдат те.
Средства за спадане на кръвното налягане например, които се взимат по-продължително време, предизвикват у жените образуването на рак на гърдата. В България съществува огромно разнообразие на растителни видове, които са около 3600 на брой.
Особено полезна е употребата на билките и препаратите, получени от тях, при хронични заболявания, които изискват продължителното им прилагане.

Забележка*
И все пак  билките трябва да се използват много внимателно.
Предварително се осведомете за лечебните способности на дадена билка, продължителността и начина на употреба, има ли противопоказания.

За отстраняване на тъмни кръгове пийте много вода


Подпухналите тъмни кръгове под очите са ежедневен проблем за голяма част както за нежния пол, така и за мъжете. За щастие обаче, дори и в случай, че са придобити по наследство и не могат да бъдат напълно отстранени, в днешно време можете успешно да се борите с торбичките и кръговете под очите.    

Ръчният масаж на лимфите заедно с добър козметичен продукт за очи може да помогне много за намаляване на отоците. От друга страна, използването на крем за очи, който заздравява и подсилва кожата под очите, както и пиенето на много вода помагат за отстраняването на тъмните кръгове. 
подпухналостта под вашите очи е в резултат на прекомерна употреба на алкохол, силно подправена храна или малко сън, следното упражнение е полезно:

- Натиснете силно, но внимателнос безимените си пръсти вдлъбнатината под вашите очи. Задръжте така за около 3 секунди, след което бавно в посока от вътрешните ягли към слепоочията махнете пръстите си. Повторете това няколко пъти, за да могат натрупалите се токсини в областта под очите ви да влязат в кръвообращението ви и да се разнесат.