Природолечение: лечение с билки и натурални средства


Защо все по-често поглеждаме към старите билкови народни рецепти?


През последните няколко десетилетия официалната медицина започва да отделя повече внимание на природолечението.
Все повече лекари предупреждават за пристрастяване към лекарствата и колко опасни могат да бъдат те.
Средства за спадане на кръвното налягане например, които се взимат по-продължително време, предизвикват у жените образуването на рак на гърдата. В България съществува огромно разнообразие на растителни видове, които са около 3600 на брой.
Особено полезна е употребата на билките и препаратите, получени от тях, при хронични заболявания, които изискват продължителното им прилагане.

Забележка*
И все пак  билките трябва да се използват много внимателно.
Предварително се осведомете за лечебните способности на дадена билка, продължителността и начина на употреба, има ли противопоказания.

Обездвижването предразполага към артрит...

Учени твърдят , че бягането по 10-15 км на седмица забавя появата на артрит. При това този благоприятен ефект се наблюдава за период от 12 години. Умереният спорт защитава от появата на артрит за разлика от обездвижването, което предразполага.


Артритът е дегеративно ставно заболяване, което се свързва с епизодите на разтягане и триене в областта на ставите. Лекарите подчертават , че по-опасните причини за артрита са разтягането и травмата. 

Бягането не увеличава риска от възникване на артрит. Този вид спортна активност не предразполага към опасни травми за разлика от други спортове, като например футбола, които са свързани с опъване, огъване и търкане в областта на ставите и съответно увеличават риска от поява на артритни промени, особено в коленните стави.

Дори балетът увеличава риска от развитие на артрит.
Според учените бягането , аеробиката и всеки друг спорт, който не е рисков по отношение възникването на опасни травми и в същото време поддържа тонуса на човека и го прави работоспособен за по-дълго време, трябва да бъде практикуван.

Обездвижването е най-опасно за здравето, включително и по отношение развитието на артрит. Тъй като артритът е комплексно заболяване, развитието му при всеки човек е доста специфично. Ето защо всеки пациент с това заболяване, който желае да практикува бягане, трябва предварително да се съветва със своя лекар.


източник: в.Доктор