Природолечение: лечение с билки и натурални средства


Защо все по-често поглеждаме към старите билкови народни рецепти?


През последните няколко десетилетия официалната медицина започва да отделя повече внимание на природолечението.
Все повече лекари предупреждават за пристрастяване към лекарствата и колко опасни могат да бъдат те.
Средства за спадане на кръвното налягане например, които се взимат по-продължително време, предизвикват у жените образуването на рак на гърдата. В България съществува огромно разнообразие на растителни видове, които са около 3600 на брой.
Особено полезна е употребата на билките и препаратите, получени от тях, при хронични заболявания, които изискват продължителното им прилагане.

Забележка*
И все пак  билките трябва да се използват много внимателно.
Предварително се осведомете за лечебните способности на дадена билка, продължителността и начина на употреба, има ли противопоказания.

Как да забременея?! Билки повишаващи сексуалното желание у жените

Photo source
Билки за повишено либидо
Билките освен, че могат да засилят желанието за секс у жените, те могат да подобрят и общото здравословно състояние, както и да повишат настроението. Ако се чудите какви са признаците и симптомите за слабо сексуално желание, това са:
  • слаб приток на кръв
  • недостатъчно количество азотен оксид
  • малки количества тестостерон

За да не усещате напрежение, умора, нервност ( а те имат огромен ефект върху сексуалното желание при жените), мозъкът трябва да се храни правилно и да се поддържа хормонален баланс.
 Ето и част от билките, които могат да подобрят сексуалното желание:

Гинко Билоба

Освен, че подобрява паметта тази чудесна билка има страхотно въздействие върху женското либидо. При направени тестове е установено, че гинко дава добри резултати при 84% от случаите, като това включва повишено сексуално желание, възбуда и оргазъм.

Дамяна

Тази билка има много добро въздействие върху сексуалното желание и поддържане на репродуктивните органи в отлично състояние. Билката дамяна създава едно приятно меко чувство на еуфория, като намалява стреса и напрежението.

Семена от копър

Те съдържат фитоестроген, който спомага за регулирането на менструалния цикъл , намаляване на симптомите и признаците на менопаузата, както и увеличаване на млякото при кърмачките.

Джинджифил

Той е бил използван в продължение на векове като естествен афродизиак и средство, което подобрява кръвообращението. Можете да го консумирате маринован, захаросан или в сурово състояние. Той също увеличава чувствителността на еротичните зони.

Женшен

Той има невероятно въздействие върху женските репродуктивни органи и може да попречи на вагиналната атрофия. Според традиционната китайска медицина той може да засили сексуалното желание и да увеличи дълголетието.

Анасон

Той съдържа анетол, което прилича на естроген. По-рано анасона е бил използван за увеличаване на млякото при кърмачките и облекчаване на менструалния цикъл, както и улесняване на раждането и засилване на сексуалното желание.

Шоколад

Шоколадът повишава нивата на серотонин и ендорфини в организма, което може да облекчи болката и да повиши настроението. Опитайте романтична вечеря с шоколад и ягоди, оставете се желанието да ви води.

Витамин С

Той подобрява сексуалното желание със способността си да усвоява желязото, формирането на кръвните клетки и метаболизма на надбъбречната жлеза. Последната , от своя страна произвежда много хормони, които влияят на сексуалния живот, стимулира  оргазма при жените. Освен това, витамин С предпазва от стрес, засилва имунитета и спомага да запазите ставите подвижни и активни.

Как да поддържаме желанието си за секс? Съвети за по-силно либидо.

Ако усещате , че либидото ви намалява, намерете някаква”подправка”. Всепризнат факт е, че мозъкът е най-големият сексуален орган, но все пак можете да опитате  някои от предложенията по-долу:
  • правете секс на места, които по-рано сте избягвали( кухнята, коридора, мокро помещение..)
  • не изпускайте или отлагайте момента за секс, правете го веднага щом ви „настигне” това чувство
  • купете си ново и предизвикателно бельо, купете такова и на партньора си, изненадайте го
  • изпращайте предизвикателни СМС-и на приятеля си през целия ден
  • купете си секс играчка, прочетете еротичен роман или гледайте заедно такъв филм
  • направете еротичен масаж  на партньора си или посетете спа център заедно
  • намалете теглото си ако сте пълни, спортувайте заедно
  • спазването на диета с ниско съдържание на мазнини също увеличава либидото