Природолечение: лечение с билки и натурални средства


Защо все по-често поглеждаме към старите билкови народни рецепти?


През последните няколко десетилетия официалната медицина започва да отделя повече внимание на природолечението.
Все повече лекари предупреждават за пристрастяване към лекарствата и колко опасни могат да бъдат те.
Средства за спадане на кръвното налягане например, които се взимат по-продължително време, предизвикват у жените образуването на рак на гърдата. В България съществува огромно разнообразие на растителни видове, които са около 3600 на брой.
Особено полезна е употребата на билките и препаратите, получени от тях, при хронични заболявания, които изискват продължителното им прилагане.

Забележка*
И все пак  билките трябва да се използват много внимателно.
Предварително се осведомете за лечебните способности на дадена билка, продължителността и начина на употреба, има ли противопоказания.

За да спасите зъбите си по време на бременност, всеки ден вземайте по една или две супени лъжици сусамено семе


Сусамено семе - лечебни свойства
Photo source

Много от младите майки не са информирани за опасностите, които се крият пред тях по време на бременността. Те смятат, че това са нормални състояния на организма за този период, и че организмът им е подготвен. Всеизвестен факт е, че наистина настъпват редица промени, както вътрешни, така и външни, от хормонален и всякакъв друг характер.  

По време на бременност организмът на жената се нуждае от  повече витамини и микроелементи, както и други тъканно-изграждащи вещества. За този период са много характерни острите херпеси и бързо развитите пулпити. Бебето си има собствени нужди и то си „взема” всички онези вещества , които са му необходими. То не се интересува дали вие вземате допълнителни количества калции и флуор (необходими за зъбите) с храната. 
От вас зависи вашето здраве и това на детето ви, затова се информирайте и четете! Наблегнете на личната си устна хигиена и профилактика.


На какво да наблегнете по време на бременността?

  • често миене на зъбите и посещение на зъболекар
  • употреба на пасти за зъби с увеличено съдържание на флуор
  • търсете пасти за зъби с противовъзпалителни съставки за венците
  • задължително приемайте таблетки флуор и калции по време на бременност


За любителите на здравословното и природо-съобразно хранене, продуктът с най-високо съдържание на калции е …сусаменото семе.

Можете да го приемате във формата на сладкиш или с мляко – по 1-2 лъжици всеки ден. Не спирайте приемът му след края на бременността, той ви е необходим и по време на кърменето на детето.  

Що се отнася до флуора, на пазара има достатъчен набор от качествени препарати. Той ви е необходим за емайла на зъбите, предпазва ги от кариес и е полезен за правилното изграждане на зъбните зародиши при бебето. Що се отнася до старите хора, флуорът е чудесно средство за профилактика и лечение на остеопороза.