Природолечение: лечение с билки и натурални средства


Защо все по-често поглеждаме към старите билкови народни рецепти?


През последните няколко десетилетия официалната медицина започва да отделя повече внимание на природолечението.
Все повече лекари предупреждават за пристрастяване към лекарствата и колко опасни могат да бъдат те.
Средства за спадане на кръвното налягане например, които се взимат по-продължително време, предизвикват у жените образуването на рак на гърдата. В България съществува огромно разнообразие на растителни видове, които са около 3600 на брой.
Особено полезна е употребата на билките и препаратите, получени от тях, при хронични заболявания, които изискват продължителното им прилагане.

Забележка*
И все пак  билките трябва да се използват много внимателно.
Предварително се осведомете за лечебните способности на дадена билка, продължителността и начина на употреба, има ли противопоказания.

Защо да спите с лук в чорапите?

Лечение с лук


Ходилата на краката са свързани с мощни енергийни центрове. Те са известни като меридиани в китайската медицина и съответстват на всеки един орган от човешкото тяло.

Според много лаици, меридиани не съществуват, но тези, които разбират от китайска медицина знаят, че меридианите са в много тясна връзка с нервната система.

Ходилата на крака ни имат много различни нервни окончания (приблизително 7000 меридиана), които са във връзка с различни органи. Те действат като много мощни електрически вериги в организма, но често са в латентно състояние ( поради простата причина, че носим обувки), а това пречи на тяхното активиране.


Ето защо е хубаво да ходите боси, (правете го когато имате тази възможност) за да стимулирате меридианите в долната част на краката си, както и да сте в директен контакт със  Земята. Това ще помогне за абсорбиране на свободните електрони, идващи от земната повърхност. От стари времена се знае, че лукът и чесънът са много добри пречистватели на въздуха, а когато те се прилагат върху кожата външно, имат свойството да унищожават микробите и бактериите

Освен това, едно много важно вещество навлиза в кръвта и спомага за нейното пречистване - фосфорната киселина (това е субстанцията, която ви кара да плачете когато режете лук). Внимание! Използвайте лука еднократно, защото той събира  много микроби и бактерии.

Ето две лесни неща , които можете да направите, за да пречистите кръвта и унищожите микробите и бактериите.

1.Нарежете лука на филийки (без значение дали е бял или червен лук.), така че да можете да го поставите под ходилото докато спите.  

2.Поставете по няколко колелца (колкото да покрият ходилото) и обуйте стари чорапи (препоръчително е да са по-стегнати). Когато спите, естествената лечебна сила на лука ще действа през кожата си (транс-дермално приложение), пречиствайки кръвта и поемайки токсините.

Това още ще помогне за пречистване на въздуха в стаята ви. В Англия, по време на епидемии, хората оставят парчета лук в стаите си за пречистване на въздуха, както и да ги спаси от инфекции или грип.

Ползи от поставянето на лук преди лягане:

  • Убива бактерии, микроби и патогени (лукът има силни анти-бактериални и анти-вирусни свойства)
  • Пречиства кръвта - когато фосфорна киселина от лука се абсорбира през кожата, тя пречиства кръвта
  • Пречиства въздуха - докато спите се абсорбират токсини и химикали