Природолечение: лечение с билки и натурални средства


Защо все по-често поглеждаме към старите билкови народни рецепти?


През последните няколко десетилетия официалната медицина започва да отделя повече внимание на природолечението.
Все повече лекари предупреждават за пристрастяване към лекарствата и колко опасни могат да бъдат те.
Средства за спадане на кръвното налягане например, които се взимат по-продължително време, предизвикват у жените образуването на рак на гърдата. В България съществува огромно разнообразие на растителни видове, които са около 3600 на брой.
Особено полезна е употребата на билките и препаратите, получени от тях, при хронични заболявания, които изискват продължителното им прилагане.

Забележка*
И все пак  билките трябва да се използват много внимателно.
Предварително се осведомете за лечебните способности на дадена билка, продължителността и начина на употреба, има ли противопоказания.

Рак на дебелото черво „победен" след 8 месечно пиене на сок от моркови. Една завладяваща история, на жена преборила рака.

Рак на дебелото черво
Photo source

Aн Камерън, автор на много книги за деца, има една истинска история, където тя е главен герой. Тя става изветна покрай битката си с рака на дебелото черво, от която излиза  победител.  Ан се подлага на операция през 2012 г., когато ракът е в трети стадий.  Това не е първата и среща с тази ужасна болест. Тя загубва съпруга си през 2005 г. Той предприема химиотерапия, но въпреки това не успява да се пребори с рака на белия дроб.

Aн отказва подобна химиотерапия………
Нейната история набира широка популярност  в редица блогове, телевизионни предавания, вестници, където тя е представена като истински герой в битката си с рака.


"През юни 2012 г, се подложих на операция на рак на дебелото черво, но след това отказах химиотерапия.  С всеки изминал ден имах  усещането, че се чувствам по-добре, но уви, след шест месеца, контролния преглед показа, че метастази са се разпространили към белия дроб, и рака  влезе в четвърти стадий", казва тя.

Тя твърди, че е прекарала часове и дни в търсене на решение, като  била сигурна, че ще го намери. Тогава тя открива една история за човек на име Ралф Kaлей, в която той обяснява как преборва рак на кожата, чрез сок от моркови. Той консумирал сока от 2,5 кг моркови, всеки ден.

Aн решва да опита този метод, следвайки стъпките на Ралф. Така, тя започва да пие сок от моркови, разпределяйки го на равномерни дози за целия ден.
Тя твърди, че само след осем седмици, ракът спрял да се разпростира, туморите започнали да намаляват размера си, и отока на лимфните възли също.
Само след четири месеца, лимфните възли се нормализирали и раковите клетки продължили да се смаляват.
Осем месеца по-късно, компютърната томография показала, че ракът бил изчезнал.

Сокът от моркови  е богат на природни пестициди, с противотуморни свойства и мастен алкохол. Също така, каротинът в морковите, помага за предотвратяване създаването на туморни клетки.

По-късно Aн Камерън решава да сподели опита си, написвайки книгата „Лечение на рак с моркови”.

Ето и книгата на английски език – Curring Cancer With Carrots”