Природолечение: лечение с билки и натурални средства


Защо все по-често поглеждаме към старите билкови народни рецепти?


През последните няколко десетилетия официалната медицина започва да отделя повече внимание на природолечението.
Все повече лекари предупреждават за пристрастяване към лекарствата и колко опасни могат да бъдат те.
Средства за спадане на кръвното налягане например, които се взимат по-продължително време, предизвикват у жените образуването на рак на гърдата. В България съществува огромно разнообразие на растителни видове, които са около 3600 на брой.
Особено полезна е употребата на билките и препаратите, получени от тях, при хронични заболявания, които изискват продължителното им прилагане.

Забележка*
И все пак  билките трябва да се използват много внимателно.
Предварително се осведомете за лечебните способности на дадена билка, продължителността и начина на употреба, има ли противопоказания.

Мощен домашен лек срещу костни и ставни болки




В днешно време, много хора, особено възрастните, страдат от ставни болки, които създават пречки в начина им на живот. В много от случаите, това може да доведе до някои сериозни усложнения като хронично възпаление и други.
Освен това, болката може да бъде причинена от контузия, или от някое от следните заболявания:
Apтрит
Подагра
Автоимунно заболяване
Рак на костите
Липса на витамин D
Недостиг на калций
Левкемия

С цел да се облекчат костните и ставни болки, от решаващо значение е да се осигури смазване на ставите, укрепване на костите, и намаление на възпалението.
За щастие, има лек за това.  Той елиминира нуждата от многократно увреждане на организма с химия и лекарствени средства, които „помагат“ само в един кратък период от време.

Ето рецептата за облекчаване на костите и ставите

Съставки за 3 порции:
6 моркови
2 cm пресен корен от джинджифил
1 cm прясна куркума (корен)
½ чаена лъжичка черен пипер


Инструкции:
Този природен лек се приготвя лесно в домашни условия. Всичко, което трябва да направите е да настържете куркумата и корена от джинджифил. След това сложете настъргания джинджифил и куркумата заедно с другите съставки в блендер (пасатор) и пасирайте, докато сместа стане хомогенна и гладка. Вашата напитка вече е готов за консумация.
Вземайте от това лекарство 3 пъти на ден, по 50-60 мл , преди закуска, обяд и вечеря. За по-добър ефект продължете приема 2-3 месеца, след което починете около месец. Имайте предвид, че ако сместа е гъста, можете да я разредете с малко вода.

Как действа напитката?
Всички съставки в този природен лек предлагат големи лекарствени и лечебни свойства. Противовъзпалителните и антиоксидантни свойства на джинджифила, бързо намаляват болката и възпалението.
Докато изобилието от полезни вещества в морковите подобряват здравето на костите и ставите

Освен това, морковите са пълни с калций, магнезий и фосфор, които укрепват костите ви, а елемента куркумин притежава мощни антиоксиданти и противовъзпалителни свойства. Той има способността да намалява на възпалението, чрез контролиране на активността на различни протеини и ензими на имунната система.
И накрая, но не на последно място, изобилието от витамин К, съдържащ се в черния пипер, повишава усвояването на калция, който е изключително важен минерал за поддържането на оптимално здраве на костите и ставите. В допълнение, витамин С и К в черния пипер облекчават възпалението, благодарение на мощните си противовъзпалителни свойства.