Природолечение: лечение с билки и натурални средства


Защо все по-често поглеждаме към старите билкови народни рецепти?


През последните няколко десетилетия официалната медицина започва да отделя повече внимание на природолечението.
Все повече лекари предупреждават за пристрастяване към лекарствата и колко опасни могат да бъдат те.
Средства за спадане на кръвното налягане например, които се взимат по-продължително време, предизвикват у жените образуването на рак на гърдата. В България съществува огромно разнообразие на растителни видове, които са около 3600 на брой.
Особено полезна е употребата на билките и препаратите, получени от тях, при хронични заболявания, които изискват продължителното им прилагане.

Забележка*
И все пак  билките трябва да се използват много внимателно.
Предварително се осведомете за лечебните способности на дадена билка, продължителността и начина на употреба, има ли противопоказания.

Безплатни книги

На тази страница ще намерите най-ценните (безплатни) книги с билкови рецепти, доказали своята стойност през годините и помогнали на стотици страдащи хора да намерят своето изцеление. 

Идеята ни е да разширяваме и обогатяваме сайта, давайки шанс на всичките ни читатели за напълно безплатна и полезна информация.

Поетапно ще бъдат "качени" още книги свързани със здравето, така че проверявйте често!

Желаем Ви успех в битката!

Важно!
Книгите са "качени" на сървър в  Google Drive. Всички файлове са проверени и се свалят безпроблемно и напълно безплатно.

Съдържание:
азбучник с най-известните рецепти


2.Рецептите на Петър Димков
Съдържание:
книга ,която всеки трябва да има.3.Билките на Мария Требен -
„Здраве от аптеката на Господ”
Съдържание:
Страхотна книга
със стари ръкописни шведски рецепти за силата на билките

(рецепти с шведска горчивка).


4.Българска Народна Медицина- Петър Димков
Съдържание:(пълните 3 тома)
Природолечение и природосъобразен живот

Българска народна медицина
Том1
Болести, профилактика и лечение на жената и детето
Българска народна медицина
Том II
Общи заболявания - Профилактика и лечение
БЪЛГАРСКА НАРОДНА МЕДИЦИНА
Том III


5.„Билки и лечение”- Петър Дънов
Съдържание: (313 рецепти за 101 болести)

6.''Билките във всеки дом''-  Душка Станева, Диана Панова, Лиляна Райнова, Иван Асенов
Съдържание:Невероятен сборник със снимки за лечебните свойства на билките, как се събират, сушат и съхраняват билките в домашни условия.

Съдържание:Хубав илюстрован сборник за това, коя част от растението се използва (в народната медицина), къде вирее и през кое време на годината се събира.

8."Хомеопатия за всички"  д-р Атанас Гълъбов
Съдържание: Първи стъпки в хомеопатията! Чудесна книга, разкриваща по прекрасен начин оновните принципи на хомеопатията. Може да се ползва както от начинаещи, така и от специалисти.

9."Всичко за здравето на мъжа"  д-р Сара Бруър
Съдържание: Една книга за сексуалното здраве, простатата и половите органи, както и всички онези интимни въпроси, които мъжете се страхуват да зададат.

10. "Уроците на Норбеков"- Мирзакарим Норбеков
Съдържание: Прекрасна книга за използване на вътрешните целебни сили на организма за справяне с "нелечимите" болести.


11."Преуспяване чрез силата на мисълта"- Брус Маклеланд
Съдържание: Как да успяваме да използваме мисълта си правилно, и защо колкото по послушно е момчето в училище, толкова по често то става служител при най-големия калпазанин.


12."Малка книга за здравето"-Петър Дънов
Съдържание: "Страданията са пътища, чрез които природата изхвърля нечистотиите от човешкия организъм, като знаете това, благодарете за страданията, защото без тях щяхте да се отровите".


13. "Водата лекува, лекарствата убиват" -д-р Ф. Батманжелидж
Съдържание: Лечение на всички болести чрез пиене на вода. Книгата насочва към естествената природа на човешкото тяло и причината за повечето"нелечими" болести, а именно-ОБЕЗВОДНЯВАНЕТО.

14. "Световната конспирация срещу здравето" - д-р Атанас Гълъбов
Съдържание: Как корпоративни интереси разболяват и убиват хората? Защо лекарите са принудени чрез заплаха да прилагат методи, за които те знаят, че не действат. Защо раковите лечения са наложени, като предварително се знае, че не лекуват?

15. "Гладуването може да спаси живота ви" - д-р Хърбърт Шелтън
Съдържание: В книгата ще разберете как да се избавите от страха и невежеството си по отношение на болестите, научавайки сами да си помагате по пътя към доброто здраве. Всяка клетка носи в себе си мъдростта на организма и той може да се излекува сам, ако му позволим. Гладуването е метод, който дава възможност на тялото да се изчисти, осигурява почивка на телесните органи, които често са претоварени от погрешния ни начин на живот, хранене и свръхактивност.

16. "Гладът - приятел и лекарство" - Лидия Ковачева
Съдържание: Тази книга представя уникалната лечебна система на Лидия Ковачева, която е значителен принос в све­товната практика по гладолечение.
За първи път български автор поставя въпроса за гладолечението и създава чисто българска система с оме­котена форма на гладуване - плодово-чайния разтоварителен режим. Тя е съвършено различна от съществува­щите досега в света, неповлияна и незаимствана от тях.