Природолечение: лечение с билки и натурални средства


Защо все по-често поглеждаме към старите билкови народни рецепти?


През последните няколко десетилетия официалната медицина започва да отделя повече внимание на природолечението.
Все повече лекари предупреждават за пристрастяване към лекарствата и колко опасни могат да бъдат те.
Средства за спадане на кръвното налягане например, които се взимат по-продължително време, предизвикват у жените образуването на рак на гърдата. В България съществува огромно разнообразие на растителни видове, които са около 3600 на брой.
Особено полезна е употребата на билките и препаратите, получени от тях, при хронични заболявания, които изискват продължителното им прилагане.

Забележка*
И все пак  билките трябва да се използват много внимателно.
Предварително се осведомете за лечебните способности на дадена билка, продължителността и начина на употреба, има ли противопоказания.

Лечение на артрит с натурални средства



Хранене - много е важно да се храните правилно, ако страдате от артрит. Яжте  много пресни плодове и зеленчуци и ограничете преработените и нездравословни храни. Това  ще ви помогне да поддържате здравословно тегло, а това е едно от нещата за предотвратяване и лечение на артрита.

Пийте много вода. Имате нужда от хидратация, за да поддържате влажни ставите, за да се движат гладко.

Аеробни упражнения - правете много аеробни упражнения, но с мярка.Правете упражнения за разтягане, предварително, като по този начин ще поддържате ставите подвижни.Плуването е отлично аеробно упражнение.

Топло и лед - могат  да помогне за облекчаване на артритната болка.Използвайте отоплителни възглавници, когато имате възпаление,  и лед, ако имате внезапно обостряне и интензивна болка.

Консумирайте много витамин С:  
Употребявайте храни богати на витамин C. Такива са:
шипка, червен пипер, магданоз, киви, броколи, френско грозде, папая, ягоди, портокали, лимони,пъпеш, карфиол, чесън, грейпфрут, малини, зеле, картофи, домати, ананас, грозде, кайсии, банани, дини, праскови, ябълки, круши, салати;
Витамин С е абсолютно необходимо за възстановяване на колагена и съединителна тъкан, която намалява, когато имате артрит.Някои хора са голям успех  лекуват артрита с по-големи дози (3000 мг / ден) витамин C.

Витамин Е - един от най-популярните домашни лекове за артрит.Витамин Е заедно с витамин С, спомага за по-здрави и гъвкави стави. здрави. Препоръчваната доза е 400-600 мг/ден.

Магнезият - много важен минерал за лечение на артрит. Добавката от магнезий не само ще подобри здравината на костите ви, но ще намалеят спазмите и възпаленията.

Витамин D – е от съществено значение за предотвратяване на остеоартрита а, липсата на витамин D допринася за  това. Ако не сте в състояние да получи достатъчно слънчево греене през цялата година, помислете за добавки от витамин D. Той е един от най-важните лекове, още повече, че ще подобри изцяло здравето ви.

Омега- 3 добавки-  заедно с омега-6 са страхотно начало средства за лечение на артрит. Омега-3 киселини и омега-6 киселините действат противовъзпалително, подобрявайки здравето на костите и ставите.

Хранителни алергии - според много хора, артрита се причинява от скрита хранителна алергия или непоносимост към лекарства. Предполага се , че (чушки, домати, картофи и патладжан) са виновни за артритните болки.Опитайте да изключите тези храни най-малко за един месец от менюто си, за да видите дали се забелязва подобрение. Други възможни „виновници” са  глутен, млечните продукти и соята. За някои хора, едно от най- добрите лечения на артрита е лишаване от глутен.Диетата без глутен най-вероятно ще помогне повече на хора страдащи от ревматоиден артрит, отколкото на тези с остеоартрит.

Калций –Много хора споделят за подобрение с приемането на  калциеви добавки. Артрита може да бъде причинено от отслабване на костите, така че подобряването състоянието на костите ще подобри и цялостното състоянието. Установено, че костно брашно с витамин D е особено полезно при артрит. 

Спалния чувал - е един много прост и ефективен начин за намаляване на сутрешната скованост. Той е един от най-елементарните средства за лечение.

За бързо облекчаване на болката, наложете лапа от черен оман. Навлажнете листа от черен оман с вода и наложете върху болната става, завържете с кърпа.