Природолечение: лечение с билки и натурални средства


Защо все по-често поглеждаме към старите билкови народни рецепти?


През последните няколко десетилетия официалната медицина започва да отделя повече внимание на природолечението.
Все повече лекари предупреждават за пристрастяване към лекарствата и колко опасни могат да бъдат те.
Средства за спадане на кръвното налягане например, които се взимат по-продължително време, предизвикват у жените образуването на рак на гърдата. В България съществува огромно разнообразие на растителни видове, които са около 3600 на брой.
Особено полезна е употребата на билките и препаратите, получени от тях, при хронични заболявания, които изискват продължителното им прилагане.

Забележка*
И все пак  билките трябва да се използват много внимателно.
Предварително се осведомете за лечебните способности на дадена билка, продължителността и начина на употреба, има ли противопоказания.

Книгата за лечение на болестите, която според Стив Джобс може да преобърне света...

Photo source



Девет книги, които всеки трябва да прочете според Стив Джобс…”

Онлайн изданието Business Insider публикува списък с деветте любими книги на Джобс, които са имали най-голямо въздействие върху работата му и самия него.

1."Крал Лир" на Уилям Шекспир

2."Моби Дик" на Херман Мелвил

3."Събраните поеми на Дилан Томас"

4."Бъди тук сега" на Рам Дас

5."Диета за малка планета" на Францис Муур Лапе

6."Целебна система с безслизеста диета" на Арнолд Ерът

7."Автобиография на един Йоги" на Парамахнса Йогананда

8."Дзен съзнание, съзнанието на начинаещия" на Шинриу Сузуки

9."Дилемата на иноватора" на Клейтън Кристенсен

"Причината, поради която Apple Може да създава чудесни продукти като iPad, е, защото винаги сме се опитвали да бъдем кръстовището между технологиите и изкуствата", казва самият той преди години.

Специални благодарности на вестник „Дневник” за публикуване на статията!
Линк към цялата статия – тук.                                       


Аз искам да обърна повече внимание към книгатаЦелебна система с безслизеста диета" на Арнолд Ерът, която Стив Джобс така горещо ни препоръчва.

Въпросите, които бушуват в мен са от най-различен характер, като например:
Защо точно тази книга? Имал ли е нещо общо той с автора? Знаел ли е повече от обикновения човек? След като дълги години е страдал от рак, спазвал ли е диетите , описани в книгата? Знае се, че авторът на книгата (Арнолд Ерът)е убит мистериозно, а Стив Джобс , който предлага тази книга на огромната си аудитория, умира от рак….. има ли някаква връзка?! Преценете сами…

Ето и някои цитати от книгата:

„Ако вникнете в дълбочина, ще разберете, че сега се работи срещу човешкото здраве сто пъти повече, отколкото преди 20 години – храната ( ГМО, добавки, оцветители сгъстители, стабилизатори, Е-та в храните, зловеща смес, консерванти, тапетно лепило и Титанови избелители…), напитките 99% са вредни фалшификати на сок, минерална вода и бира……. 

 ……..”Но ако се питате – а, какво се прави за здравето ( психическо и физическо) в света днес, как тези огромни технически и теоретични знания, са повлияли на получаването на радост от живота в здраво тяло? Отговорът е : „официалната медицина – това е конвейер на смъртта” и конвейрът е много доходен. Това че тя не разполага с никакъв успех в областта на даряване на здраве, показва броят на заболяванията през последните 100 години, който е нараснал, мисля, че от 5 000 до 30 000 вида и „възрастта” на болестите падна до ужасни стойности. Таке, че сега старите дават път на младите хора. Това ли е напредък?.......”

„…. И в този свят трябва да се оцелее и да се отглеждат деца.”

„ Гладуването и храненето по тази система вече ме спасиха от две хронични заболявания, от едно, от които аз страдам през целия си живот – фарингит( простуда, хрема, леко да не се обличам, да не пия студено…), другата хваната преди 2 години-простатит. И при тази втората, боледуват мъже, с 20-30г. по-възрастни от мен. От тази, втората, аз страдах повече, отколкото съм страдал през целия си живот от настинка.  Няма да описвам официалното лечение, който го е преминал, той знае колко е унизително, разочароващо и скъпо. И при това ти казват: „ Това е за цял живот !”А се оказва, че това не е така…..”

Благодарности за превода на Красимир Маринов! 
Книгата може да изтеглите безплатно – тук.


Още безплатни книги, които могат да променят живота ви - тук.