Природолечение: лечение с билки и натурални средства


Защо все по-често поглеждаме към старите билкови народни рецепти?


През последните няколко десетилетия официалната медицина започва да отделя повече внимание на природолечението.
Все повече лекари предупреждават за пристрастяване към лекарствата и колко опасни могат да бъдат те.
Средства за спадане на кръвното налягане например, които се взимат по-продължително време, предизвикват у жените образуването на рак на гърдата. В България съществува огромно разнообразие на растителни видове, които са около 3600 на брой.
Особено полезна е употребата на билките и препаратите, получени от тях, при хронични заболявания, които изискват продължителното им прилагане.

Забележка*
И все пак  билките трябва да се използват много внимателно.
Предварително се осведомете за лечебните способности на дадена билка, продължителността и начина на употреба, има ли противопоказания.

Билки понижаващи холестерола

В днешни времена все повече хора страдат от висок холестерол.Това е нещо, което не трябва да се игнорира, тъй като лесно може да доведе до 
сериозни сърдечни проблеми.


За щастие, има билки за понижаване на холестерола и те по естествен път подобряват вашето здраве и дълголетие. Избирането на „точната” билка, или  комбинация от билки ще ви помогне  да установите защо тялото ви произвежда прекалено много холестерол. 

Обикновено две са причини за това – наследственост и неподходяща диета. Определено всички знаем как диетата ни се промени за последните 100 години. 
Безотговорното приемане на мазнини и захар, содата и алкохола, са един постоянен стрес за черния дроб, увеличавайки нивото на холестерола в организма ни. 

Билката, която успешно се справя с мазните храни и алкохола  е Артишок (Cynara scolymus). Тя предпазва черния дроб и помага за снижаване на нивото на холестерола.

Има разбира се и хранителни добавки като Липозомен Куркумин, които може да ви балансират холестерола, но като цяло се придържайте към ограничаване на тестените сладки изделия, мазните храни и наблегнете на спорта.