Природолечение: лечение с билки и натурални средства


Защо все по-често поглеждаме към старите билкови народни рецепти?


През последните няколко десетилетия официалната медицина започва да отделя повече внимание на природолечението.
Все повече лекари предупреждават за пристрастяване към лекарствата и колко опасни могат да бъдат те.
Средства за спадане на кръвното налягане например, които се взимат по-продължително време, предизвикват у жените образуването на рак на гърдата. В България съществува огромно разнообразие на растителни видове, които са около 3600 на брой.
Особено полезна е употребата на билките и препаратите, получени от тях, при хронични заболявания, които изискват продължителното им прилагане.

Забележка*
И все пак  билките трябва да се използват много внимателно.
Предварително се осведомете за лечебните способности на дадена билка, продължителността и начина на употреба, има ли противопоказания.

Билки за паническо разстройство

Билки справящи се с безпокойството

Притеснението, страхът и стресът имат сериозни последици върху нормалния ни ритъм на живот, особено ако са станали наш постоянен ежедневен спътник. Това води до все повече безпокойство у хората, но всъщност няма за какво. Така, че ако това вече е част от живота ви , вие трябва да се справяте.

Колко тежко е безпокойството ви ?
Ако се безпокоите от всяка нова и неизвестна ситуация, ако чувствата и мислите ви са  постоянно тревожни, ако губите контрол над себе си и това влияе на взаимоотношенията ви, вероятно страдате от паническо разстройство.

Паническото безпокойство може да се прояви в различни степени и размери. Някои от по сериозните форми на безпокойството, които изчерпват силите ви, трябва да бъдат видени от специалист.Повечето хора се „борят с меки” или единични форми на безпокойство. 

Билките са много ефективно средство за справянето с този род неразположения. Ако мислите , че влизате в тази категория тревожност, информацията по-долу ще ви помогне. 

Можете да започнете с чай от лайка или пасифлора(passiflora), часовниче. Клинично доказано е, че освобождава напрежението, безпокойството, раздразнителността  и безсънието. 

Кава Кава(Piper methysticum ) e една от най- популярните билки с мощно действие против страхова невроза, към която не се проявява зависимост.

Приема се под формата на чай.
Подобна билка освобождаваща стреса е корена от валериана, която има способността да противодейства на безсънието и нервното напрежение, подобрявайки качеството на съня.