Природолечение: лечение с билки и натурални средства


Защо все по-често поглеждаме към старите билкови народни рецепти?


През последните няколко десетилетия официалната медицина започва да отделя повече внимание на природолечението.
Все повече лекари предупреждават за пристрастяване към лекарствата и колко опасни могат да бъдат те.
Средства за спадане на кръвното налягане например, които се взимат по-продължително време, предизвикват у жените образуването на рак на гърдата. В България съществува огромно разнообразие на растителни видове, които са около 3600 на брой.
Особено полезна е употребата на билките и препаратите, получени от тях, при хронични заболявания, които изискват продължителното им прилагане.

Забележка*
И все пак  билките трябва да се използват много внимателно.
Предварително се осведомете за лечебните способности на дадена билка, продължителността и начина на употреба, има ли противопоказания.

Как да се отървем от глисти при децата?

Photo source
Лечение на глисти с билки

Глистите са микроорганизми, които обикновено обитават червата.
Някои от тях могат да създадат проблеми, докато други често живеят в продължение на години в червата, без да причиняват проблеми или да изискват някакво лечение. Инфекцията от чревни паразитничервеи е широко застъпена в цял свят, засягайки стотици милиони хора, повечето от които деца.


Причини и развитие

Паразитните червеи са доста плодовити - те могат да снасят до десетки хиляди яйца, като можем да се заразим докато ходим боси в градината или от почвата. Вие можете да се заразите още от замърсена вода, плодове, зеленчуци, зърнени храни, птиче месо, риба или месо. Децата са много по-склонни на зараза тъй като са по-често навън на открито.


Признаци и симптоми
Паразитите могат да бъдат отговорни за множество болести като:
  • диария
  • стомашно-чревни смущения
  • вагинално дразнене
  • болка в ставите
  • заболявания на нервната
  • имунната дисфункция и хронична умора


Понякога продължителното неоткриване на инфекцията може да създаде сериозни проблеми за здравето на хората. Признаците на инфекция могат да включват:
 хрема, нощно безпокойство, поява на стресници (мехурчета) по долната устна от вътрешната страна на устата.

Заразените хора  могат да имат усещането заа подут корем, умора и глад. Те могат да имат алергии, анемия, летаргия, главоболие и спадане и покачване нивата на кръвната захар. Могат да се появят безпокойство,опадване на коса, диария, артрит, дисбаланси, нощно скърцане със зъби.  Един или повече симптоми могат да се появят в зависимост от индивида. При по-тежки инфекции, глистите могат да предизвикат следните симптоми:
  • миришещи изпражнения
  • диария
  • слуз в изпражненията
  • коремни спазми и газове
  • загуба на апетит и кашлица
  • треска, повръшане
  • обща отпадналост


Тези симптоми могат да продължат в продължение на седмици или да се появят отново, няколко пъти в годината.


Лечение и профилактика

  • Увеличете консумацията на чесън и тиквено семе ( сурово)
  • Внимавайте при какви хигиенни условия се приготвя месото
  • Не използвайте микровълнова печка за да готвите, месо, пиле или риба
  • Мийте плодовете и зеленчуците преди ядене
  • Мийте също и ръцете след ходене до тоалетната
  • Периодично обезпаразитявайте на домашните си  любимци
  • Избягвайте плуването в замърсени реки и езера
  • Яжте богати на фибри храни и избягвайте захарта
  • Използвайте в менюто си тиквени семки, смокини, чесън ябълков оцет, сок от червени боровинки и нарове


Усложнения

С увеличение на паразитите с организма, много от проблемите ви могат да се превърнат в хронични. Глистите могат да предизвикат недохранване или намаляване на апетита ви, a по-тежките случаи могат да доведат до запушване на червата. Някои паразитни червеи могат да предизвикат анемия, причинявайки чревно кървене и загуба на кръв. Дългосрочното наличие на паразитни червеи може да предизвика развитието на хранителни алергии.

Лечение на паразитни червеи (глисти) с билки и диета 

Опитайте да останете на 3 дневна диета на плодове и зеленчуци. След това преминете на балансирана диета състояща се от бобови растения, плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни, билки, подправки и семена. Изключете от диетата си захар, масло, сметана, преработени и рафинирани храни, животински храни и рибни продукти. Диетата трябва да продължи докато паразитите изчезнат.

Чай от анасон

Добавете 3 чаени лъжички  счукани анасонови семена към чаша вряла вода и оставете да престоят за 20 минути. Пийте 3 пъти дневно от течността – това ще намали спазмите в червата.

Сода бикарбонат

Вземете една четвърт чаена лъжичка сода за хляб и разредете в топла вода . Изпийте вечер, преди лягане.Повторете, в продължение на 3 дни.


Чай от невен 

Направете чай от тази билка за да изхвърлите глистите от тялото. Освен това, тази билка може да излекува и всяко увреждане на тъканите.


Сок от моркови 

Приемайте изцеден сок от моркови всяка сутрин, в продължение на 3 дни. Не добавайте никаква друга храна към сока. Това може да изчисти паразитите бързо.


Чесън

Той е бил използван за изчистване на глисти и паразити от древни времена.. Накълцайте ситно 4 скилидки и ги поставете в чаша вода, сок или мляко. Пийте от течността всеки ден , в продължение на 2 седмици.

Древен метод за лечение на паразити е да се поставят няколко скилидки чесън в обувката. Докато ходите той се размачкава и се абсорбира от кожата и влиза в кръвта. Той има мощна проникваща сила. Тази процедура е подходяща за хора, които не обичат вкуса на чесън.

Глухарче

Рецепта:вземат се три супени лъжици корени и листа от глухарче. Заливате ги с един литър вряла вода, след което запарвате за 15 минути. Пие се 5-6 пъти през деня.
Повече за лечебните свойства на глухарчето и кои други болести лекува то - тук.