Природолечение: лечение с билки и натурални средства


Защо все по-често поглеждаме към старите билкови народни рецепти?


През последните няколко десетилетия официалната медицина започва да отделя повече внимание на природолечението.
Все повече лекари предупреждават за пристрастяване към лекарствата и колко опасни могат да бъдат те.
Средства за спадане на кръвното налягане например, които се взимат по-продължително време, предизвикват у жените образуването на рак на гърдата. В България съществува огромно разнообразие на растителни видове, които са около 3600 на брой.
Особено полезна е употребата на билките и препаратите, получени от тях, при хронични заболявания, които изискват продължителното им прилагане.

Забележка*
И все пак  билките трябва да се използват много внимателно.
Предварително се осведомете за лечебните способности на дадена билка, продължителността и начина на употреба, има ли противопоказания.

Седем причини „виновни” за простатита

Как да се справим с простатита?!
Photo source

Причина №1

Поредица от голям брой сексуални връзки. Секс маратоните може и да са приятно изживяване, но това не е така за простатата. Естествено нормите са различни за всички, за едни 1 път седмично е достатъчно, за други 3 пъти на ден е малко. Според статистиката мъжете до 25 години правят секс 6-8 пъти на седмица, до 50 г. 4-5  пъти, след 50 г. 3- 5 пъти, след 65 г. – още по-рядко.  Все пак тези показатели могат да са твърде относителни. Обикновено сексуалният ритъм се определя от жената и много по- рядко от мъжа. Ако мъжа е много сексуален и се нуждае от 4-5 пъти секс дневно, а жена му не му дава, то той може да развие(при условие и, че не мастурбира) застоен простатит.

Причина №2

Безразборен полов живот – вярно е, че голяма част от венерическите заболявания днес се лекуват, само че трябва бързо да се установят. Това е важно, защото голяма част от инфекциите може тихичко да се ‘’разположат’’ в простатата и след няколко месеца да напомнят за себе си.

Причина №3

Не мразете жените –простатата може да ви се ‘’обиди’’ много сериозно. Продължителното застояване на семенната течност (според някои доктори простатата трябва да се изпразва на всеки3-4 дни –т.е мастурбирайте или правете секс) води до застояване на простатния секрет и може да доведе до простатит.

Причина №4

Седене на едно място, дали това е на работното място, пред  телевизора или зад кормилото-застоят на кръвта в малкия таз , води до големи проблеми с простатата. Дори и на всеки 15 минути да си правите разходки, простатата има нужда от специално”раздвижване”. Идеално за тази цел е следното упражнение, което може да изпълнявате в офиса, на път за дома или пред телевизора. По 10 пъти на всеки час трябва ритмично да свивате осморкообразния мускул, който с единия си край е свързан към ануса , а с другия край – към основата на пениса. Това упражнение не трябва да се прави бързо, защото кръвта ще се разсее бързо и отново ще настъпи застой. Напрягайте мускула бавно и бройте до 5, а след това отново бавно се отпуснете. Простатата може да бъде „раздвижвана” и като карате велосипед , махате с крака, плувате или правите наклони от кръста надолу.

Причина №5

Честото раздразване – без да завършвате с еякулация( семеотделяне) е много вредна за простатата.Това в същата степен важи за много дългите любовни игри или прекъснатия секс.

Причина №6

Ходенето в тоалетната един път седмично – бързото хранене често води до запек, а от там се повишава вътрекоремното налягане, което провокира застойни явления в малкия таз.

Причина №7

Неправилно каляване – според някои хора всеки студ е прекрасен случай да се закали организма. Преохлаждането снижава имунитета и инфекциите могат да се разпространят в простатата. Много по-добра идея е да се използва контрастен душ, с лечебен ефект, който едновременно служи и за профилактика на хемороидите.

Много полезни рецепти за ползата от тиквените семки и тиквеното масло за простатата - тук !