Природолечение: лечение с билки и натурални средства


Защо все по-често поглеждаме към старите билкови народни рецепти?


През последните няколко десетилетия официалната медицина започва да отделя повече внимание на природолечението.
Все повече лекари предупреждават за пристрастяване към лекарствата и колко опасни могат да бъдат те.
Средства за спадане на кръвното налягане например, които се взимат по-продължително време, предизвикват у жените образуването на рак на гърдата. В България съществува огромно разнообразие на растителни видове, които са около 3600 на брой.
Особено полезна е употребата на билките и препаратите, получени от тях, при хронични заболявания, които изискват продължителното им прилагане.

Забележка*
И все пак  билките трябва да се използват много внимателно.
Предварително се осведомете за лечебните способности на дадена билка, продължителността и начина на употреба, има ли противопоказания.

Защо антибиотиците могат да увеличат разпространението на гъбички (кандида албиканс)?

Как да се отървем от антибиотиците?
Photo source
Кандида албиканс са вид дрожди, които обикновено "обитават" области като кожата, червата, вагината, устната кухина и ректума. Въпреки, че тялото на човек е тяхната нормална среда за живеене, в един момент може да се получи свръх-размножаване. Това се случва когато се наруши бактериалната флора в организма и най-честите „жертви” са хората със слаба имунна система. 

Има различни фактори, които довеждат до това „свръх-размножаване”. След продължителни медицински изследвания се оказало, че не само начина на хранене  може да причини това, а първостепенна роля играе вземането на антибиотици за дълъг период от време. Въпросът е „Защо антибиотиците могат да увеличат разпространението на гъбички?”

Предназначението на антибиотиците е унищожаване на „лошите” бактерии, които причиняват болести и инфекции. Основният проблем е, че с унищожаване на лошите бактерии, „загиват” и  „добрите” бактерии. А те „контролират” гъбичките(кандида и не само) да не се размножават  безразборно. Много силните антибиотици или продължителната им употреба могат да доведат до получаване на дисбаланс в чревната флора, позволявайки на паразити, гъбички и "лоши" бактерии да виреят по-лесно в тази среда, като се размножават бързо и неконтролируемо. 

Ако се остави безконтролно размножаването на гъбички, засегнатото лице може да страда от множество странични ефекти.

Как можете да се предпазите?

Не започвайте приемането на антибиотици, освен ако не е крайно наложително (за съжаление много лекари по света ще ви кажат, че сте дошли на преглед твърде късно, имайки лицемерието да ви дадат най-силния и скъпоструващ антибиотик, уж грижейки се за вашето здраве).Човекът на новото време има много повече информация, отколкото преди 100 години и трябва да я използва.

Четете много и не се доверявайте лесно! Интернет е прекрасно средство да черпите много информация от различни източници. Сравнявайте! Фармацевтичните корпорации притежават огромни средства за реклама и основната им цел е да продават  колкото се може повече лекарства, разчитайки на незнанието и неграмотността на огромна част от населението по света. 

Основното им оръжие е внушаването на страх, че нещо ще ви се случи ако не вземете този, или онзи антибиотик. В производството на едно лекарство се влагат много малко средства, а извличат огромни печалби. Не бъдете невежи! 

Заболявания като обикновена настинка, хрема и много други не изискват антибиотици. За съжаление много хора вярват, че антибиотиците са бърз начин да се отърват от различни инфекции. Така те не позволяват на имунната им система сама да се справи с инфекцията. В замяна на това, те обричат организма си на зависимост от антибиотици. В крайна сметка резултата е развиване на резистентност (привикване) към тях. Със сигурност следващият път вашият личен лекар ще ви предпише по силен антибиотик.

Ако все пак се доверите на антибиотиците имайте предвид следното:

Яжте здравословна и балансирана храна-ограничете приема на захар и захарни изделия. Пийте много вода(поне 2 л дневно) за да изчистите организма от инфекцията.

Консумирайте много кисело мляко (изберете си само една марка и вземайте от него, това е важно за възстановяване на полезните бактерии).
Спортувайте много-това ще засили имунната ви система.