Природолечение: лечение с билки и натурални средства


Защо все по-често поглеждаме към старите билкови народни рецепти?


През последните няколко десетилетия официалната медицина започва да отделя повече внимание на природолечението.
Все повече лекари предупреждават за пристрастяване към лекарствата и колко опасни могат да бъдат те.
Средства за спадане на кръвното налягане например, които се взимат по-продължително време, предизвикват у жените образуването на рак на гърдата. В България съществува огромно разнообразие на растителни видове, които са около 3600 на брой.
Особено полезна е употребата на билките и препаратите, получени от тях, при хронични заболявания, които изискват продължителното им прилагане.

Забележка*
И все пак  билките трябва да се използват много внимателно.
Предварително се осведомете за лечебните способности на дадена билка, продължителността и начина на употреба, има ли противопоказания.

Отслабване със зелено кафе – безвредно и здравословно

Отслабване със зелено кафе 
Photo source



Зелено кафе на зърна –що е то?

Зеленото кафе е един от най-хитовите продукти за отслабване  в последно време, когато става въпрос за здраве и красота.  Вероятно, това се дължи на факта, че зеленото кафе на зърна е продукт с много високи качества, когато говорим за наднормено тегло.
Зеленото кафе представлява сурови зърна, които все още не са преминали термична обработка.  Хората свързват кафето с кафявия цвят, но това се дължи на факта, че след печене то променя цвета си. Това кафе има много и най- разнообразни полезни качества.

Предимства на зеленото кафе на зърна
Предполага се, че вече вероятно сте чували за многобройните качества на зеленото кафе, от приятели или от медиите, но все пак, някои от тях са:


  1. Балансира кръвната захар
  2. Засилва метаболизма (обмяната на веществата)
  3. Натурален продукт, без вредни химикали
  4. Забавя стареенето

В днешно време много хора имат проблеми с нивата на кръвната захар. Това се среща почти навсякъде  и не е специфично само за една държава. Когато кръвната ви захар не е балансирана , това може да доведе до много сериозни проблеми.

Ако усетите, че губите тегло, това може да се дължи на метаболизма ви. Но, ако въпреки диетата, която спазвате и упражненията, които правите, теглото ви продължава да намалява, това се дължи на слаб метаболизъм. Няма причина да страдат от този проблем, ако употребявате зелено кафе.

Много от продуктите за отслабване съдържат химикали. Зеленото кафе, освен че е чист природен продукт, се прилага успешно при сваляне на кръвното налягане  и превенция на рак.
Никой не иска да остарява.  С увеличаване на възрастта сме способни на все по-малко неща, които сме можели да правим в миналото. Ако сте загрижен за здравето си, време е да положите усилия още сега.  

Как зеленото кафе на зърна може да ви помогне да свалите излишните килограми?

Зеленото кафе ви помага да усвоявате глюкозата по подходящ начин. Това означава, че вие ще бъдете в състояние да отслабнете по-бързо, отколкото ако тялото ви не работи правилно. Топлината на тялото също се повишава, а това от своя страна спомага за стопяване на нежеланите мазнини в тялото. Кафето съдържа и големи количества антиоксиданти, които  ви помагат при борбата с ненужните килограми.

Състав на зеленото кафе

Този продукт не съдържа консерванти и добавки.  Можете да използвате  зелено кафе без никакви притеснения.

Зелено кафе-странични ефекти

Не са открити някакви странични ефекти при употребата на зелено кафе.Това  е изцяло натурален продукт и вие ще бъдете в състояние да получи резултатите, които искате, без никакви вредни странични ефекти.

Какво всеки трябва да знаете......

Преди около 20 години, затлъстяването не се третираше като пандемия сред медицинската общност. Нещата се промениха до голяма степен след 1990 г., след като се установи, че затластяването заема застрашителни размери.  За съжаление , с всяка изминала година, неговото глобално въздействие се  увеличава, а това може да доведе до много по-големи усложнения.

Помислете за това: хора с наднормено тегло са по-склонни към сърдечно-съдови проблеми, бъбречни проблеми, диабет, чупливост на костите  и др.
Причината, поради която повечето диети се провалят е, че те налагат нереалистични ограничения за това как да живееш правилно живота си. Някои изтъкват, че важен е протеина, докато други наблягат на ограничаване на въглехидратите. И в двата случая, вие сте  пред дилемата, каква точно храна да консумираме и кога, но никога не е късно да помислите за вашето здраве и опитате – зеленото кафе няма да ви навреди.